Makói Nemzetközi Hagymafesztivál 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Makói Nemzetközi Hagymafesztivál 2012

Időpont: 2012. szeptember  08 - 09.

A fesztiválon egymást váltják a zenés-táncos produkciók; a magyar könnyű-, mulatós, country- és popzene előadói szórakoztatják a közönséget. A gyermekek egész nap kipróbálhatják a játszóházat, a népi fakörhintát; a Játéktéren kipróbálhatják az agyagozást, üveg- és arcfestést.

A látogatók megtekinthetik a Makói Panoptikumot és Látványda előadását. Különlegességnek számítanak a fesztiválon megvásárolható kézművesek portékái; hagyomány a fesztivál első napján megrendezett jelmezes felvonulás a belvárosban.

A Hagymafesztiválhoz számos sportprogram kapcsolódik kísérő rendezvényként, ilyen a Hagymafesztivál Kupa (kispályás, valamint utánpótlás labdarúgótorna), a Hagyma Kupa (lövész- és teniszverseny, sakk villámtorna), a Maros Kupa (úszóverseny) Makói Hagymatúra (gyalog vagy kerékpárral teljesíthető).

Gasztronómiai érdekesség a látványkonyha, ahol szokatlan eszközökkel készítenek finom étkeket; az egész nap nyitva tartó Ízek Sátra, és a Pörkölt Párbaj, ahol a makói kistérség településeinek polgármesterei mérik össze főzőtudományukat.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés