Lecsó és Fröccs piknik a Palotanegyedben

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Lecsó és Fröccs piknik a Palotanegyedben

Időpont: 2012. július 20 - 22.

Július 20-22. között a budapesti 8. kerületben, a Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca területén két hungarikum megannyi verziója várja az éhes és a szomjas vendégeket.

A belvárosi lecsófesztivál természetesen nem pusztán a has teletöméséről szól, az éhségünk legalább annyira szellemi, mint testi, ezért a szervezők kalauzként felkérték Váncsa István, veterán gasztronómiai szakírót. A Mikszáth Kálmán tér és a Krúdy Gyula utca éttermei olyan különleges lecsókat kreálnak, mint a rókagombás csirkemájas cigánylecsó dödöllével, vagy a Szacsvay Laci bácsi receptje alapján készült sörös-tökös lecsó, illetve az egymillió scoville erejű Red Savina Habaneróval készült hideg, pokoli lecsó forró bagetten, Váncsa mester péntek este pedig megfőzi a maga Buddhista Ürességlecsóját.
A lecsó mellé a lehető legelfogadóbb és elfogadottabb magyar italt, a fröccsöt társítják, a borok világában Kovács Antal sommelier segíti az eligazodást, ő válogatta ugyanis a Lecsófröccs Pikniken megjelenő magyar kézműves borászatokat, akik közt olyanok szerepelnek, mint Berecz Stephanie, Dézsma-Szabó Zoltán, Gódor Attila vagy Ádám Gábor pincéi.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés