< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

Törzsasztal 10.01.09.

Törzsasztal 10.01.09. - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin ItArchívum

A 2010.01.09-i adás tartalma.

(A televízióműsor összekötő szövegei írott formában)

Sok szeretettel köszöntöm a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin valamennyi kedves nézőit. Nem biztos, hogy túlságosan szerencsés dolog az év végi ünnepek után, az új év elején evés-ivásról beszélni, de hát egy kis diétától, fogyókúrától még nem áll meg az élet, enni pedig muszáj, show must go on, a shownak menni kell és különben is javában dúlnak a vacsoracsaták a tévében. Mi sem maradhatunk ki ebből.
Mindenesetre Frank Sándor és Kádár Németh Matild a Fehértói Halászcsárda kemencéje mellett egy nagyon könnyű, elegáns tengeri ételt, kagylót fog készíteni.
Hasonlóan elegánsak a tokai borok, melyek nemcsak desszert, de akár a kagyló mellé is passzolnak, csak a megfelelőt kell választani. A Tokaj Vinum Hungarikum Egyesület pincészetei még az ősz végén tartottak borbemutatót, ahol mi is jelenvoltunk.

 

Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Fehértói Halászcsárdában citromos, fokhagymás kagylót készít

A karácsonyi töltött káposzták, pörköltek, hurka-kolbászok után, közben, mellett, helyett most egy igazán egészséges, könnyű, ugyanakkor finom és elegáns ételt fog készíteni Frank Sándor és Kádár-Németh Matild a Fehértói kemence mellett sparhelten, hisz a kagyló nem igényli a kemence melegét, egy lábasban is jól el van. A hozzávalókra és a technológiára viszont már igényesebb. Ezt ismerhetik meg most.

 

A Tokaj Vinum Hungarikum Egyesület borbemutatója a Mátyás Pincében

Még a szüret végén, a budapesti Mátyás Pincében tartotta bemutatóját a Tokaj Vinum Hungarikum Egyesület, mely kizárólag tradicionális technológiával dolgozó Tokaj hegyaljai borászatokat tömörít. A következő percekben az egyesület céljaival és az aktuális évjárat minőségi kilátásaival is megismerkedhetnek.


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés