Náray Erika

Náray Erika - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Interjú Náray Erika színművésszel az X akták főszereplőjének magyar hangjával
Náray Erika
1967. november 29-én született Egerben. Az Egri Tanárképző Főiskola Gyakorló Zenei Általános Iskolájába járt, 8 évig csellózott. Szentesen a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán töltötte középiskolai éveit. Alföldi Róbert, Börcsök Enikő, Gazdag Tibor, Kerekes Viktória és Ternyák Zoltán voltak osztálytársai.

18 évesen (1985) felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai szakára. Gyakorlatait a Vígszínházban és a Pesti Színházban töltötte, ahol kisebb-nagyobb szerepeket kapott. Az Operett Színházban az Ének az esőben című darabban ő játszotta Kathy szerepét, és Vass János tanár úrnak köszönhetően, az egyetemi évek alatt kapta meg első szinkronszerepeit is. Osztályfőnökei Szinetár Miklós és Léner Péter voltak.

1 év kihagyás után váratlanul felhívta őt Lengyel György, a Pécsi Színház akkori igazgatója.

1991-1995 között a Golden Era zenekarban jazz standard-eket, 1995-1998 között a White Chocolates-ban funkyt, soult és R&B-t énekelt.

1996-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz szakán és a szinkronizálás mellett a Vígadóban esténként a Musical Worldben lépett fel. Közben férjhez ment ifj. Bergendy Istvánhoz. Ezután New Yorkba ment 3 és fél hónapra angol nyelvet tanulni. Itt derült ki, hogy terhes, így az első 4 hónapját a legnagyobb nyugalomban tölthette el. Ezután hazajött, és újra szinkronizálni kezdett. 2000. szeptemberében megszületett kislánya, Kamilla.

2002-ben Szolnokon bekerült egy Ács János által rendezett darabba. 2003 szeptemberétől a Mozarton kívül szerepel a Rómeó és Júliában (Dada), a Sweet Charityben (Gagarina) és a Hello Igenben (Prostituált), a 3. évadtól kezdve pedig a Szépség és a szörnyeteg című Walt Disney produkcióban alakítja Teamamát.

Mind emellett a mai napig rendszeresen szinkronizál. 2005-ben elnyerte a színházi közönségdíjat, a Súgó Csigát, mely élete egyik legkedvesebb szakmai emléke.

 

 
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés