Forrás: turizmus.com

Borfanatikusok, trendkövetők, minőség fetisiszták és több száz nemzetközi szakértő újra a Corinthia Hotel Budapest impozáns szalonjaiban találkoznak tavasz első hétvégéjén.

Március 6-8-ig 160 kiállító több mint 1000 bora kóstolható napijeggyel, az ötcsillagos környezethez illő sétáló kóstolón kizárólag a szakmai stáb előzetes tesztjein már bizonyított hazai pincészetek sorakozhatnak fel, idén még több külföldi borászattal együtt.

A világ minden tájáról érkező neves előadóknak és a megismételhetetlen borsoroknak köszönhetően a VinCE Budapest Wine Show az elmúlt öt évben Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményévé vált, idén közel 30 mesterkurzus szerepel a programban. A sommelier-k és maguk a borászok, de a borkedvelők is izgalmas témákat találhatnak; a világ legelegánsabb italai – világbajnokként díjazott champagne-ok és pezsgők gondoskodnak a csúcspontokról, és az egyik legmeghatározóbb trend, a biodinamika képviselői érkeznek Budapestre Bordeaux grand cru területeitől Elzászon át a szomszédos Ausztriáig.

Kalifornia mellett Tokaj, a Carton Hungaricum és a Pannon Bormíves Céh válogatott hazai tételei színesítik a kínálatot, egy interaktív kóstolón pedig a szakmai panel és a közönség együtt jár majd utána, vakon felismeri-e a csúcsborokat. A francia riviéra hangulatát prémium rozék és Christian Morisset Michelin-csillagos chef hozza el a mindig népszerű gasztrokurzusok egyikén.

Programok és információk: vincebudapest.hu és facebook.com/vincemagazin

(a mesterkurzusok programja elérhető január 15-től, a kiállítók és borsorok folyamatosan frissülnek)




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés