Forrás: turizmus.com |

Az Európai Bizottság magyarországi képviselete keretében működő EurópaPont blog szerkesztői összeállították a tagországok leghíresebb édességeinek listáját.

A gyűjtés alapja a 2006-os Café d’Europe kezdeményezése, amelyben a bécsi kávézókultúrához kapcsolódóan az osztrák elnökség összeállította a tagállamok kedvenc vagy tipikus édességeit, és ezeket receptek formájában közre is adta.

A salzburgi Institut der Regionen Europas Sweet Europe című, az Európa Tanács osztrák elnökségéhez készített kiadványa a www.cafeeurope.at oldalon böngészhető. Tanulságos a lista, melyből kiderül, hogy még szűkebb kontinensünk édességeit sem nagyon ismerjük. A francia madeleine, az olasz tiramisú, a ciprusi baklava, vagy az angol shortbread, a teázáshoz nélkülözhetetlen keksz még csak-csak ismerős, de már a dán bécsi kenyér, a cseh kolac vagy a svéd kannelbulle ízét már kevesen ismernénk fel. Magyarországot a dobostorta képviseli.

A www.europapont.blog.hu - n a 28 édességről készült rajzok és a receptek is elérhetők.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés