Milyen fogások lesznek Vilmos herceg 300 fős esküvői vacsoráján?

Milyen fogások lesznek Vilmos herceg 300 fős esküvői vacsoráján? - 4.5 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Fokhagymás ételek valószínűleg nem szerepelnek majd Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton esküvői fogadásának menüjén, csokoládés ínyencfalatok viszont annál inkább - a brit királyi család volt főszakácsának előrejelzése szerint.

Vilmos herceg esküvője

Darren McGrady, aki 1982 és 1993 között irányította a legfőbb londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota konyháját, utána pedig a néhai Diana hercegnőnek - Vilmos 1997-ben elhunyt édesanyjának - főzött, a Hello című brit celebmagazin hétfői keltezésű, de már utcára került kiadásában felfedte: II. Erzsébet királynő nem nagyon lelkesedik a fokhagymás dolgokért, a csokoládét viszont "imádja". McGrady ezért nem tartaná meglepőnek, ha csokis finomságok is szerepelnének a menüsoron.

A volt királyi főszakács szerint az uralkodócsalád tagjai általában az egyszerű étkeket kedvelik. Nagyon szeretik például az alattvalók körében is népszerű, sausage roll nevű fogást, amely nem más, mint tésztába sütött virsliszerűség. McGrady szerint ez valószínűleg feltűnik majd a palotabeli fogadás tálcán felszolgált előételei között, csakúgy, mint a croque-monsieur mini változatai. Ez utóbbi sem tartozik a konyhatörténelem nagy találmányai közé: franciás recept szerint elkészített kis sonkás-sajtos melegszendvics-darabkákról van szó.

A mesterszakács jóslata szerint a vendégek között körbehordott tálcákról nem hiányoznak majd az indiai recept szerint elkészített csirkedarabkák, valamint szószokba mártható, rántott halcsíkok sem.

Vilmos és polgári származású menyasszonya április 29-én esküszik örök hűséget egymásnak az ősi londoni koronázó templomban, a Westminster apátságban. A ceremónia után a királynő - Vilmos herceg nagymamája - 600 fős fogadást ad Buckingham-palotában. Hírek szerint ez állófogadás lesz, vagyis a meghívottakat nem díszesen megterített ebédlőasztalok várják, hanem tálcákon körbehordott kis ínyencfalatok.

A "leülős" esküvői lakoma este lesz, de már szűkebb körben: ezt Károly herceg, Vilmos édesapja rendezi, és "mindössze" 300 vendég lesz hivatalos rá, főleg Vilmos és Kate barátai. A trónörökösi pár állítólag vadpástétomot választott, főételként pedig marhaszelet és lazac, valamint - McGrady jóslata szerint - zsenge tavaszi bárány is lesz az esküvői vacsora étlapján.

Forrás: www.hirado.hu

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés