Megint Modenáig kell menni a legjobb étteremért

Megint Modenáig kell menni a legjobb étteremért - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Megint Modenáig kell menni a legjobb étteremért

Az olaszországi Osteria Francescana lett az első A világ legjobb 50 étterme idei rangsorában.

Az elmúlt három évben másodszor választották meg a Massimo Bottura vezette modenai éttermet a legjobbnak. A szervezők szerint az Osteria Francescana "a hagyományok előtti tiszteletet a szenvedélyes modernséggel kombinálja", "filozófiai elképzeléseit régimódi ízekkel" mutatja be.

A William Reed Business Media által kialakított rangsor helyezettjeiről több mint ezer séf, ételkritikus és az iparág más szereplői döntöttek világszerte.

Európai étterem az első három helyezett: második helyen a spanyolországi Gironában működő El Celler de Can Roca, harmadik helyen a francia riviéra étterme, a Mirazur végzett.

A tavalyi nyertes, a New York-i Eleven Madison Park a negyedik helyre csúszott vissza, de továbbra is Észak-Amerika legjobbja maradt. Az első tíz helyezett közé egyetlen ázsiai étterem jutott be, a Gaggan Anand vezette bangkoki Gaggan, mely az ötödik helyre került.

Peru, mely a helyi hozzávalóknak köszönhetően igazi gasztronómiai turistacélponttá vált, két étteremmel is képviselteti magát az első tíz kötött: a Central a hatodik, a japán-perui fúziós konyhát vivő Maido pedig a hetedik helyre került. Mindkét étterem a fővárosban, Limában működik.

Nyolcadik a Michelin-csillagos párizsi Arpége, kilencedik a spanyolországi San Sebastiánban lévő Mugaritz, tizedik a szintén spanyolországi Axpében lévő Asador Etxebarri lett.

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés