Felújítják a világ leghíresebb halpiacát

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát

Forrás: turizmus.com

A világ szinte összes gasztronómiai magazinja megemlékezett a tokiói Tsukiji, azaz a világ legnagyobb és leghíresebb halpiacának bezárásáról.

Több mint 80 éve várják itt nap, mint nap a vevőket, akik órákig bámészkodnak a sosem látott halfajták és a tenger gyümölcseinek kavalkádja között. A piacot most felújítják, és biztonságosabbá teszik – írja az egyik svéd turisztikai online, a CNN-re hivatkozva.

A 2020-as olimpiai játékok idejére a piac teljesen megújul, autópálya is épül a közelben. A piac belső része, ahol a rekonstrukció zajlik, zárt be, illetve átköltözött egy új helyszínre, a Toyosu piacra. Ez szintén különleges látványosság, amit szívesen ajánl a turistáknak a lap. Itt is számtalan büfé és kávézó várja a vevőket, akik belefáradtak a nézelődésbe. Állítólag itt kapható a világ legautentikusabb és legfrissebb szusija is.

Ide is érdemes nagyon korán érkezni, mivel a hal aukciók már kora hajnalban kezdődnek.  Szinte senki nem megy el innen úgy, hogy ne ülne be valamelyik étterembe. Ezek kora hajnaltól délutánig vannak nyitva.

Tsukiji külső piaca nem zárt be, itt is számos kis és nagykereskedelmi üzlet található, ahol ezerféle élelmiszert és konyhai eszközöket árusítanak.

Pin It
©2022 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés