Vendégségben az erdélyi magyar gasztronómia

Vendégségben az erdélyi magyar gasztronómia - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Vendégségben az erdélyi magyar gasztronómia

Székely mustár, hargitai sajt, gyergyószentmiklósi szörpök és zöldségkrémek, korondi havasi mézfajták, Farkaslakáról érkező kürtőskalács, hargitai vizek és megannyi más erdélyi magyar étel és ital kóstolható meg a hétvégén a Millenárison rendezendő gasztronómiai vásáron.

A kulturális és gyerekprogramokkal kísért rendezvény – amelynek szakmai fővédnöke Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára – arra is lehetőséget nyújt, hogy a látogatók tejtermékeket, húskészítményeket, mézeket, lekvárokat, olajokat, fűszereket, tésztákat, édességeket, savanyúságokat és italféléket kóstoljanak és vásároljanak.
A február 11-13. közötti Kézműves Magyar Ízek Vásárának díszvendége idén Erdély lesz. 
A vásáron a Magyar Turizmus Zrt. számos turisztikai kiadvánnyal, gasztronómiai kvízjátékkal, valamint ajándékokkal kedveskedik a gasztronómiai „ízutazóknak”. Az MT Zrt. kiadványaiból az érdeklődők hasznos információkat találhatnak a turisztikai régiók nevezetességeiről, és ötleteket meríthetnek idei turisztikai kalandozásaikhoz. A Magyar Turizmus Zrt. standján a FATOSZ (Falusi- és Agroturizmus Országos Szövetsége), valamint a Szövetség az Élő Tiszáért is kóstolókkal várják a kedves érdeklődőket. A rendezvényről bővebben a www.kezmuvesmagyarizek.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés