Egész napos program keretében augusztus 30-án megnyílnak a nemrég felújított szekszárdi vármegyeháza múzeumi kiállításai, és ismét működik majd a közelben lévő borkút - jelentették be a szervezők kedden Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Berlinger Attila, a Szekszárdi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Fedezd fel Szekszárdot! című rendezvényt szekszárdiaknak és a városba látogatóknak egyaránt ajánlják. A kulturális programok mellett Visit Szekszárd on foot and bike! elnevezéssel tájékozódási futóversenyt és kerékpárversenyt is hirdetnek, amelyen Szekszárd látnivalóit kell az indulóknak megtalálniuk.

Ezen a napon ingyen nézheti meg a közönség a vármegyeháza öt új állandó kiállítását, valamint a korábban elkészült Mattioni Eszter-tárlatot és az Esze Tamás-gyűjteményt. Az új kiállítói térben a középkori szekszárdi bencés apátságot ismertető filmet is megnézhetik az érdeklődők.

A program részeként este nyolctól tizenegy óráig interaktív borászati kiállítással és borkóstolóval várja a közönséget a Béla király téren nemrég elkészült Garay Élménypince, és megnyílik - a 2010-ben a vármegyeháza felújításakor bezárt - szekszárdi borkút, amelyből szekszárdi vörös- és rozébor folyik majd.
Ódor János Gábor, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója beszámolt arról, hogy a Garay pince és a közgyűjtemény közös, 1000 forintos belépőjegyet bocsát ki, amelyekkel a vármegyeháza és az élménypince kiállításai lesznek látogathatók a jövőben.

Forrás: MTI




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés