A „Borősz" során évente 800 különböző esemény és program várja az érdeklődőket a közeli Alsó-Ausztriában.

Forrás: turizmus.com

Az alsó-ausztriai Borősz Európa legnagyobb borfesztivál-sorozata. Idén augusztus vége és november vége között, több mint 100 település részvételével közel 800 rendezvényre kerül sor. Az olyan hagyományos ünnepek és szokások mellett, mint a Hiata eskütételek, borkeresztelők, szüreti hálaadási ünnepek, számos más rendezvényre is lehet számítani, de mindegyikben közös a bor szeretete és tisztelete.

Az osztrák bortermelés több mint a fele az Alsó-Ausztriában található 30 000 hektáros szőlőtermő-területekről származik. A hatalmas bortermő-vidéken sokféle tájjal találkozhatunk – Wachau teraszos szőlőkertjeivel, a világon egyedülálló weinvierteli pincesorokkal, a történelmileg is jelentős Carnuntum környéki hegyvidékkel és a kulturális szempontból is fontos Thermen-régióval, a Kremstal idilli völgyeivel, vagy Kamptallal, Traisentallal. Ezen a vidéken találhatóak a világörökség részét képező Wachau szebbnél szebb kisvárosai is, mint a Duna-parti Krems, vagy Ausztria legnagyobb borvárosa, Langenlois. A nyolc alsó-ausztriai bortermelővidék közül négy, az ország DAC (Districtus Austriae Controllatus) területei közé tartozik, és az Alsó-Ausztriában található 830 kilométernyi borút az ország leghosszabb és legváltozatosabb ilyen útvonala.

Részletek:

www.also-ausztria.info




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés