Újraindul az MNG Extra Borterasz

Újraindul az MNG Extra Borterasz - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Újraindul az MNG Extra Borterasz

Megújult programstruktúrával várja a látogatókat péntektől az MNG Extra: a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) két éve futó, havonta megrendezett múzeumi estjei ezentúl egy-egy kiemelkedő festőt és életművet állítanak középpontba, miközben egy-egy neves hazai borász mutatkozik be boraival. A múzeum a júliusi Borszerdák sikerét követően bővítette új elemmel a rendezvénysorozat programját. Az MNG Extra Borterasz első, péntek esti kiadásának tárlatvezetésein a bor, a mámor és a művészet tematikájával, valamint a szeptemberi MNG Extra főszereplőivel, Csontváry Kosztka Tivadar műveivel találkozhatnak a látogatók, akik a villányi Malatinszky Kúria tulajdonosával, Malatinszky Csabával és világszínvonalú villányi boraival is megismerkedhetnek - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Galéria.
A közlemény felidézte, hogy Csontváry nem csupán az egyik legtalányosabb, hanem évek óta a legdrágább eladási árat elért magyar festő. A restaurátori, művészettörténeti és műkereskedelmi szempontú előadások meghívott vendége Winkler Nóra, Gippert László és Molnos Péter.
Winkler Nóra a legdrágább magyar festményről, Csontváry Szerelmesek találkozása című művéről, az általa vezetett 2006-os árverésről, a 230 millió forintos leütési rekord születéséről és személyes élményeiről, míg Molnos Péter művészettörténész a még mindig megválaszolatlan kérdéseket rejtő Csontváry-életműről és a legújabb kutatási eredményekről beszél.
Gippert László, az MNG főrestaurátora rendhagyó tárlatvezetése felfedi az egyik legnagyobb magyar festő művein a szakszerű és szakszerűtlen javításokat és retusokat.
Péntek este a Nemzeti Galéria két időszaki kiállítása is megtekinthető lesz. A londoni olimpia tiszteletére rendezett Gyorsabban, magasabbra, erősebben című tárlathoz kapcsolódva a PR-Evolution Dance Company Egy kiállítás szobrai című performansza látható, az Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című új tárlatot pedig Fürjesi Csaba tárlatvezetésével tekinthetik meg az érdeklődők.
Az MNG Jazz Terasz vendége a Bencze Alma és Szidor Oszkár duó lesz; a gyerekeket és az alkotni vágyó felnőtteket 17 és 21 óra között Kreatív műhely és gyermekmegőrző várja.
Az este részletes programja a www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki/mngextra_nyito honlapon érhető el.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés