Újrafűszerezett Gulyásfesztivál

Újrafűszerezett Gulyásfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Újrafűszerezett Gulyásfesztivál

Az idén immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő Szolnoki Gulyásfesztivál e hét péntektől vasárnapig tartó gazdag program kínálattal várja a főzni, táncolni és kikapcsolódni vágyókat.  A háromnapos fesztivál pénteken a Holdviola együttes muzsikájával kísért Országtánccal kezdődik. Az eddigi hagyományok szerint a szombati napon kap helyet a nemzetközi főzőverseny és hagyományőrző fesztivál, melyet az esti neves fellépők (Boban Markovics, Firkin, Cankisou) tesznek majd még emlékezetesebbé.

A Paprika Színpad sztárvendége  a világhírű Boban i Marko Markovics Orkestar. Tisza tiszaligeti szakaszára tervezett Vízparty Horgászversennyel indul a fesztivál harmadik napja. A Vízparty ezután a Sportcentrum területén lévő Só színpadon és a családi horgászatot is lehetővé tevő Csipetke parkban folytatódik. A fesztivál vasárnapi kísérőrendezvénye az Országos Grillbajnokság döntője.
A fesztivál megálmodója, Csányi Sándor és csapata ebben az évben első alkalommal működött együtt külső céggel, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-vel a rendezvény szervezési munkáiban. A hosszú távra tervezett együttműködés célja a fesztivál országos ismertségének növelése, kulturális és turisztikai vonzerejének hangsúlyosabbá tétele.
Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése ez év tavaszán a városmarketing és turizmusfejlesztési feladatokkal a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-t bízta meg . A Gulyás Egyesülettel való együttműködés, ebből a szemszögből is egy jól átgondolt stratégiai lépés.
A fesztivál arculatának megújítása, a neves sztárvendégek és a vasárnap „ vízparty” rendezvényei már ennek az együtt gondolkodásnak a tárgyiasult eredményei.
Az új arculat célja tükrözni, hogy a fesztivál továbbra is a hagyományokon alapuló értékek megőrzésére hivatott, ugyanakkor nyitott az aktuális trendek és a fiatalabb korosztályok irányába.
A város imázsépítésének és a turizmus valódi fellendülésének a fesztivál egy potenciális eszköze. A fesztivál több tízezres látogatottsága, magyar gulyáshoz és a hagyományos gasztronómiához kapcsolódó értékek a rendezvény továbbfejlesztéséhez jó kiindulási alapot biztosítanak.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés