Újra fogható a kecsege a Közép-TiszánJó hír a horgászturizmus számára, hogy a Halász Kft. öt éve tartó tudatos programjának köszönhetően a Tisza középső szakaszán ismét horgászható a kecsege, melyre 2013-ban Magyarországon teljes körű fogási tilalmat vezettek be. Forrás: MTI

Csoma Gábor, a cég ügyvezetője pénteken, egy haltelepítéssel egybekötött Tisza-parti sajtótájékoztatón, Szolnokon kiemelte: társaságuk az országban egyedül kapta meg a lehetőséget arra, hogy a Tisza 403. és 266,5. folyamkilométere között ismét „visszaadja" a folyó egyik legkülönlegesebb, őshonos halának fogási lehetőségét az érvényes területi engedéllyel rendelkező és az előírások betartását garantáló horgászoknak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya ezen a szakaszon - az országban egyedülálló módon - június 26-tól ez év december 31-ig engedélyezte a kecsege horgászatát – tette hozzá.

Horgászonként legfeljebb két darab, 50 centimétert meghaladó kecsege tartható meg évente és összesen legfeljebb 3 ezer példány fogható ki az érintett időszakban és területen. A szabályok betartását a Halász Kft. a hatóságokkal közösen szigorúan ellenőrzi – jelezte az ügyvezető.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés