Tokió a világ gasztronómiai fővárosa

Tokió a világ gasztronómiai fővárosa - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tokió a világ gasztronómiai fővárosa

Továbbra is Tokió vezeti a Michelin Guide éttermi kalauz toplistáját és - Párizst  megelőzve - immár második éve vezeti a legjobb éttermek városainak rangsorát is. Tokió központjában tavaly összesen 11 étterem kapta meg a legnagyobb elismerésnek tartott három Michelin-csillagot, ezzel Párizst megelőzve, a japán főváros került az első helyre. Idén 14-re emelkedett a három Michelin-csillaggal kitüntetett tokiói éttermek száma.

Párizsban csak 10 étterem büszkélkedhet három csillaggal. Így továbbra is Tokió vezeti a Michelin Guide éttermi kalauz toplistáját és immár második éve vezeti a legjobb éttermek városainak rangsorát is.
Jean-Luc Naret, a Michelin-kalauzok igazgatója elmondta: a legújabb minősítés azt bizonyítja, hogy Tokió a világ gasztronómiai fővárosa. A japán főváros éttermeit összesen 266 csillaggal jutalmazták. A minősítést a Michelin-kalauz titokban dolgozó ellenőrei a közeljövőben megjelenő legfrissebb kiadáshoz - a tokiói éttermek mellett már Jokohamában és Kamakurában mintegy 400 éttermet vizsgáltak meg. Bár ez utóbbiak a legnagyobb elismerést még nem tudták megszerezni, Naret szerint minden esély megvan arra, hogy jövőre ezek az újabb éttermek is több csillagot kapjanak.
A Michelin Guide szerint a három csillaggal kitüntetett éttermek kivételes-, a kétcsillagosok pedig kiváló konyhát ígérnek, míg az egycsillagos vendéglátóhelyeken is nagyon jó minőségű ételekre lehet számítani.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés