2010 legjobb éttermei

2010 legjobb éttermei - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

2010 legjobb éttermei

A Balatontól nem messze található Somogy megyei Visz településen lévő Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock - Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben.A díjátadó gálán kiosztották a különdíjakat és oklevéllel jutalmazták a döntőbe jutott top tíz éttemet, melyek a következők: Alabárdos, Aranyszarvas, Babel Delicate, Bock Bisztró, Chateau Visz, Costes, Csalogány 26, Fausto"s, Kistücsök, Onyx.

Wiszkidenszky András, a Dining Guide étteremkalauz kiadója, a 60 tagú társadalmi zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte: a vendéglátó szakma azon dolgozik, hogy Budapestet kulináris fővárossá tegye a térségben.
Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a díjátadót követően az MTI-nek elmondta: ezt jó célkitűzésnek tartja. Ezt akkor lehet véghezvinni, ha folyamatosan új irányokat vonultat fel a vendéglátás. Mint mondta, a magyar élelmiszerek kiválóak, így alkalmasak arra, hogy a vendéglátóhelyek hazai alapanyagokat dolgozzanak fel. Budapest kulináris fővárossá tételéhez a külföldi vendégek mellett értő hazai közönségre is szükség van, mert ők biztosíthatják a stabil jövedelmet - tette hozzá.
A Dining Guide 2004-ben alapította az év étterme díjat, amely az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto"s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, 2007-ben ismét a Fausto"s étterem érdemelte ki az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az év étterme címet. A díj névadó szponzora az idei évtől a Gösser Bock, így a díj neve is Gösser Bock - Dining Guide Díjra módosult.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés