Több mint 18 ezren voltak kíváncsiak az ország gasztropiacára




A Kézműves Magyar Ízek Vásárán még az utolsó pillanatokban is tömött sorokban álltak a vásárlók a világszenzációnak számító őstulok szalámi pultja előtt a hétvégén. Rengetegen keresték fel az újdonságnak számító gasztropontokat is, ahol tésztákat, salátákat, kolbászokat, pörkölteket, leveseket is lehetett kóstolni, természetesen mindet a vásáron lévő termékekből készítve. A vásár szervezői most is nagy hangsúlyt helyeztek a jótékonykodásra: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével rászoruló gyermekeket láttak vendégül a vásáron. A tavasz közeledtével a vásáron olyan leves és főzelékfélék is helyet kaptak, amelyeket a megújuló tradíciók jegyében, mégis új formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Ilyen ínyencség például a tejszínes céklafőzelék malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzelék bélszínrolóval, a csicsókakrém-leves rozscipóban tálalva, valamint a Bajai Halászlé grillezett pontytejjel. Különleges ízvilágot tárt a látogatók elé az aszaltszilvás szürkemarha kolbász, a kacsakolbász málnamustárral, vagy a pikáns kolbász magos mustárral. Igazi szenzáció volt a négyszáz éve kihalt őstulok húsából készült kolbász és szalámi is.

A nyitórendezvényen a szervezők a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Soroksári Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve hátrányos helyzetű gyermekeket láttak vendégül, velük együtt kóstolták meg a vásár különlegességeit.
„Magyarország finom, és ezt vásárról vásárra egyre többen gondolják így. A megújult ötödik vásáron és gasztropiacon most is 120 magyar termelő több mint 5000 íze közül válogathattak a vásárlók. A megújult vásári koncepció hatalmas sikert aratott, hiszen több mint 18 ezren voltak kíváncsiak Magyarország ízeire, a magyar termékekre. Az ötödik vásár volt eddig a legsikeresebb, most voltak a három nap alatt ugyanis a legtöbben. Több mint 20 féle készételt kóstolhattak a kilátogatók a gasztropontokon, és nagy sikere volt a hal és vad piac mellett a világszenzációnak számító őstulok termékeknek is” – mondta el Pap Krisztián, a vásárt szervező MIKSZ vezérigazgatója.

A jubileumi vásár és gasztropiacon a vásárlók ismét szavazhattak kedvenc termelőjükre. A közönség szavazatok alapján az V. Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiac termelője a hústermékeket készítő Knyihár Mihály lett. A szervezők idén két szakmai díjat is átadtak. Az egyiket a szintén húsfeldolgozással foglalkozó Szomor Dezső, míg a másikat, a szörpöket és lekvárokat készítő Törökné Dancsó Katalin kapta.

A MIKSZ egy évben négy gasztrofesztivált szervez. A mostani vásár mellett, júniusban a Millenárison lesz a Libamájfesztivál, októberben ugyanitt rendezik a Vad és Hal Ünnepet, novemberben pedig ugyanitt ismét megtartják a Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiacot is.
További információ, részletes program: www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu, www.facebook.com/magyarizek




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés