Kézműves sajtparádé húsvétkor




A Kis,- Közép- és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete (KKAOSZE-) keretén belül működő Magyar Sajtkészítők Céhe koordinálásával március 31 és április 1. között rendezik meg a Húsvéti Sajtnapokat.

A tematikus nap célja, hogy minél szélesebb körben megismerkedjenek a vásárlók a magyar kézműves sajtokkal és azok készítőivel. Itthon alacsony szintű a sajtfogyasztás kultúrája, maguk a vásárlók is kevés sajtfélét ismernek – állítják a szervezők. Ezeken a napokon a családok, baráti társaságok sajtkészítő műhelyekbe látogathatnak el, bepillantást nyerve e tejtermékek elkészítésének munkafolyamataiba, lehet kóstolni és vásárolni is. A látogatók elbeszélgethetnek a sajtkészítővel és műhelytitkokat leshetnek el, megnézhetik a gazdaságot, az állatokat, magát a fejést is és a feldolgozás során alkalmazott eszközöket. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy a termelők és vásárlók között bizalom alakuljon ki. A sajtkészítők azt szeretnék, ha ezeken a napokon a rendezvényhez csatlakozó borászok, vidéki éttermek, falusi vendégasztal-szolgáltatók étlapján is jelen lennének a magyar kézműves sajtok.
A Húsvéti Sajtnapok számára – amely a Vidékjáró rendezvénysorozat egyik állomása – a www.videkjaro.hu webcímen új,  külön honlap működik, amelyen a termelők csatlakozhatnak a kezdeményezéshez. A honlapon való megjelenés ingyenes. A csatlakozó gazdasággal szembeni egyéb követelmény, hogy valamelyik szakmai szervezetben tagsági viszonnyal rendelkezzen.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés