Taste of Budapest a Sportarénában

Taste of Budapest a Sportarénában - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Taste of Budapest a Sportarénában

A legjobb éttermek konyhafőnökeivel főzhet együtt, aki ellátogat május 7-9. között a Papp László Budapest Sportarénába, ahol a vendéglátással és a konyhával kapcsolatos számos kellék, ínyencötlet, séftitok és vendéglátóipari újdonság látható lesz – ígérik a szervezők. A kiállítást és vásárt egész napos főzőshow-k és látványos színpadi bemutatók kísérik, olyan sztárséfekkel és ismert gasztrobloggerekkel, mint Bereznay Tamás, Kovács Lázár és Mautner Zsófia.
A Konyhakiállítás kiemelt gasztronómiai eseménye lesz az XO Bistro szakmai segítségével megvalósuló Taste of Budapest programsorozat, melynek keretében folyamatos főzés, kóstoltatás és a legjobb éttermek bemutatói várják a látogatókat. A bátrabbak együtt főzhetnek a leginnovatívabb mesterszakácsokkal, akiktõl titkos fogásokat is elleshetnek.
Öreg szakácskönyvek megsárgult lapjairól elevenedik majd meg a bodzás tejleves, a körömvirágos pogácsa, az illatos rózsalikőr. A kísérletezõ kedvû fúziós konyhával együtt érkezik a zsályavirágos krémsajt, a bodzavirággal főzött sonka, az ibolyás csokoládéhab.
A színpadon egymást követik majd a mixer bemutatók, a barista parádék és a latte art bemutatók. Ez utóbbi egyfajta új vendéglátós „iparmûvészet” :  a cappuccino tetején lévő tejhab tetejére kell gyönyörû mintákat rajzolni.
A kiállítás érdekessége, hogy számos, eddig főleg a vendéglátásban használt profi készüléket próbál átplántálni az otthoni konyhaművészetbe.  Ilyen a Thermomix vagy a Pacojet.
A legdivatosabb és legintelligensebb szagelszívók is megjelennek – van, amelyiken kedvenc tévésorozatunkat nézhetjük, egy másikat pedig Swarowski kristályok díszítenek.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés