Szeptember 6-8. között ismét a Badacsonyi Szüret várja a látogatókat a badacsonyi kikötő melletti parkban, ahol a folyamatosan zajló programok mellett nyolc badacsonyi borászat kínálja kiváló borait az immár hagyományosan mindig szeptember második hétvégéjén zajló rendezvényen.

A rendezvényre érkezők megismerkedhetnek a régió történelmével, kulturális tradícióival, valamint a borkészítéssel és gasztronómiai hagyományokkal is, szombat este szüreti bálra várják a vendégeket.

Vasárnap délelőtt kerül sor a rendezvény fő műsorszámára, a szüreti felvonulásra, amelyen a hagyományos ökrösfogat mellett felvonulnak az ország idelátogató borrendjei, a környező települések küldöttségei, Badacsonytomaj civil szervezetei és városrészei, vállalkozói és vállalkozó szellemű lakosai. A felvonuláson részt vesznek az országból meghívott néptáncegyüttesek, lovas fogatok, zászló-zsonglőrök, római légiósok, hagyományőrző egyesületek és sokan mások.  Nem hiányzik majd a vidám társaságból a hagyományőrző résztvevők, valamint a borokat kínáló önkéntesek hada sem.  Gasztronómiai és borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok, szabadtéri élő koncertek várják a hétvégén Badacsonyban a kikapcsolódni vágyókat, valamint a régió borait, és konyháját szerető vendégeket.



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés