Szőlőmag őrlemény egésszségre gyakorolt hatásáról

Szőlőmag őrlemény egésszségre gyakorolt hatásáról - 4.3 out of 5 based on 4 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 
Pin It

Szőlőmag őrlemény egészségre gyakorolt hatásáról

Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése?
Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását.
Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.
Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns.
Mégis, miért nem hallunk erről a fantasztikus termékről? Talán mert túl jó a hatása (18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb antioxidáns az E-vitaminnál), talán mert hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag.
Talán mert jobb importálni növényeket a titokzatos Amazóniából, vagy esetleg mert nem akarják egyesek, hogy ilyen egészséges dolog legyen a kezünkben.
Ez Magyar termék és felfedezés!
A szőlőmag mikro őrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele:
Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a daganatos sejteket, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt.
Ilyen szempontból a jövőre nézve a szőlőmag kivonat igencsak ígéretes választásnak tűnik.
A szőlőmag őrlemény segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.
A szőlőmag őrlemény ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressz tűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
A szőlőmag őrlemény fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt.
A szőlőmag őrleménybőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.
Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert.
Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az  érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos.
A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt.
Segíthet az ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.

"horribilis" áron, fél kilós kiszerelésben 1350 Ft-ért, őrölten.
Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába....

Kávéfőzőn átfőzve, mint a gyümölcskávét, ki lehet próbálni szerintem.

Elkészítési módja:

Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára.
Kiszedjük a héjat,  szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot.
Én üvegben tárolom a kamrában, és kávédarálóban őrlöm kis tételekben.
Napi néhány kávéskanál kell csak belőle.
(Mellesleg, a minap láttam egy bio-árusnál szőlőmaglisztet, horribilis ára van.
Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a "melléktermék" ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni.
Adjátok tovább a tudást gazdálkodó ismerőseiteknek!
Jövedelem-kiegészítő tevékenység is lehet.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés