Az Európai Bizottság négy új terméket – köztük a szentesi paprikát - vett fel az oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel (OEM) és oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel (OFJ) rendelkező élelmiszerek jegyzékére.

Egy bajor perec (Bayerische Breze), egy közép-olasz burgonyafajta (Patata dell’Alto Viterbese) és egy litván barna rozskenyér (Daujėnų naminė duona) között van a szentesi paprika is. Az erős, édes vagy fűszeres ízű paprikát a 19. század második felétől termesztik a Csongrád megyei Szentes térségében.

A fenti elnevezések az oltalom alatt álló élelmiszerek több mint 1200 termékből álló listáját gyarapítják. A magyar termékek között szerepel a tepertős pogácsa, a rögös túró, a szőregi rózsatő, a kalocsai fűszerpaprika őrlemény, az alföldi kamilla, a magyar szürkemarha húsa, a szegedi paprika, szalámi és téliszalámi, a hajdúsági torma, a makói vöröshagyma, a gönci kajszibarack és a gyulai kolbász, valamint a budapesti téliszalámi.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés