Soha nem volt izgalmasabb a kávék világa, mint manapság. A klasszikus főzött, sőt, házilag pörkölt, darált, a párnás, a kapszulás, a porított „fekete leves” egyaránt reneszánszát éli és azt is tudja már a mai fiatal generáció, hogy a kávézás nem csupán egy csésze ital felhörpintése.

Kávémárkák és kávégépek, teák, üdítők, smoothie-szerű fagylalt, és persze víz!  Igen, a kávé, amit megiszunk, annak 98 százaléka víz, nem mindegy tehát, milyen. Lágy, kemény, tiszta, ízesített, ásványi anyaggal teli, tisztított vagy klóros? A kávékészítő masinák mellett tehát a víztisztító készülékek forgalmazói is szép számmal voltak jelen a hétvégi Kávébár Bazáron. Mind a „civilek”, mind a szakmai látogatók sok újat megtanulhattak, és nemcsak a szakmai versenyeken és előadásokon, de akkor is, ha csak végigsétáltak a pálinkás, boros, pezsgős, konyakos standok környékén.

Az idén mintha több, az ital mellé való rágcsálni és ropogtatnivaló kapott volna helyet a Corinthia Hotel Budapest termeiben, a kézműves desszertektől a csupa magból készült kekszekig. A látogatók hálásak is voltak a kóstolókért, különösen a mesterséges adalékoktól mentes falatkákért, amellyel egy fiatal vállalkozás mutatkozott be. Mellettük a hagyomány is képviseltette magát, egy 30 éve a piacon lévő süteményes cég képében.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés