< !-- google_ad_client = "ca-pub-4400937752181474"; /* Törzsasztal header */ google_ad_slot = "2797147411..." />

A szekszárdi Mészáros Pince lett Az Év Pincészete

A szekszárdi Mészáros Pince lett Az Év Pincészete - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It


A szekszárdi Mészáros Pince lett Az Év Pincészete

A Borvidéki Hegyközségi Tanácsok tisztségviselői, a Magyar Bor Akadémia tagjai és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége tagjai szavaztak idén is az év legjobb pincészetére. A kitüntető címet 2012-ben a szekszárdi Mészáros Pince nyerte el. A díjat csütörtökön adták át az évszázadok óta bortermeléssel foglalkozó család képviselőinek Szekszárdon.

 

A hazai borász szakma vezetői 2002-ben alapították Az év pincészete címet. A kitüntető elismerés mindig egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely itthon és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért eredményesen tevékenykedik.
A Mészáros Borház szívügyének tekinti a kadarka és kékfrankos fajták népszerűsítését. Két hektáron termesztenek kadarkát és saját kadarka klónnal is rendelkeznek. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a családban.
A borászatban a tradíció és a modern eszközrendszer harmonikusan egészíti ki egymást. A szőlő feldolgozásban, borkészítésben a két és fél évszázados pince és a modern borászati részleg jól megférnek egymás mellett.
A család 90 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik, melynek nagy része kékszőlő, kisebbik része a fehér.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés