Szegedé lett a patinás cukrászda

Szegedé lett a patinás cukrászda - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Szegedé lett a patinás cukrászda

A jogerős bírósági ítélet értelmében Szeged városáé lett a Virág cukrászda, így hamarosan kiírják a pályázatot a bérleti jogra - írta pénteken a Délmagyarország. A napilap felidézte, a tavalyi év végén a CIB Bank fellebbezett a Virág cukrászda ügyében a Fővárosi Bíróság ítélete ellen, amely első fokon elutasította a bank keresetét, és kimondta, hogy érvényes a felszámoló várossal kötött szerződése.

A cukrászdát működtető cég ellen felszámolási eljárás indult, mivel 620 millió forintos tartozást halmozott fel, amelynek nagy része, 570 millió forint banki kölcsön volt. A felszámolóbiztos meghirdette a Kis Virág bérleti és a Nagy Virág tulajdonjogát, amit végül egy ciprusi offshore cég nyert meg. A szegedi közgyűlés tavaly márciusban úgy döntött, él elővásárlási jogával, és az offshore cég által ajánlott összegért - 300 millió forintért - megveszi a patinás cukrászdát. A bank ezután támadta meg a bíróságon a felszámolóbiztos várossal kötött szerződését.
Botka László polgármester a napilapnak most azt mondta: miután elhárult a jogi akadály, a város néhány héten belül kiírja a nyilvános pályázatot a bérleti jogra. A nyertes pályázónak a bérleti szerződés aláírásától számított 2 hónapon belül legalább az egyik üzlethelyiséget meg kell nyitnia.
A Wikipedia szerint a cukrászdát 1874-ben nyitották meg, Allemann és társa cukrászdája néven. Az 1880-as évektől Árvay Sándor a tulajdonosa. 1922-ben Virágh Géza temesvári cukrász és testvérei vásárolták meg és tették híressé; a belső teret rokokó stílusúra alakították. 1928-ban a Párizsi Világkiállításon aranyérmet nyert cukrászkülönlegességeivel.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés