Balla Géza száraz, vörös sziklabora, a 2011-es Fekete leányka kapta a XX. Szegedi Borfesztivál legjobb borának számító Szeged Város Bora címet. A zsűri négy bizottságban 136 beadott mintából választotta ki a legszebb és legjobb borokat.

Idén a Fekete leányka lett Szeged bora

A XX. Szegedi Borfesztivál legkiválóbb pincészeteinek nedűit tüntették ki a jubileumi borfesztiválon a Széchenyi téren. A legszebb fehérbor kategóriában egy 2011-es sághegyi rajnai rizling lett a győztes. Legszebb vörösbor címet a Koch Borászat hajós-bajai cabernet sauvignon-ja kapta, míg a legszebb desszertbor a Royal Tokaji 2008-as ötputtonyos aszúja lett. A legelegánsabb bor címet a Szentpéteri Borpince 2013-as Néró Rozéja kapta. Legszebb megjelenésű bor a szekszárdi Vesztergombi Pince 2011-es Csaba Cuvée-je lett, amely egy száraz vörösbor. A borivó magazin különdíját is kiosztották, amelyet a csopaki Petrányi Pincészet olaszrizlingje érdemelt ki.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés