Spárgatitkok Kalla Kálmántól

Spárgatitkok Kalla Kálmántól - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Spárgatitkok Kalla Kálmántól

A mesterszakácsok sem restellnek tanulni: legalábbis ez derült ki az Étrend Egyesület hétfői összejövetelén, amikor Kalla Kálmán, a Forum, majd később a Gundel legendás séfje tartott kollégái részére „spárgatovábbképzést”.
Kalla Kálmánnak - aki ma Budapesttől 200 kilométerre, Sümegprágán vezet egy vendégházat – már könyve is megjelent eme egészséges tavaszi zöldség elkészítésének fortélyairól.
Bár a spárga kiválóan illik a mai, ideálisnak tartott könnyű étrendbe - alig van kalóriatartalma, és a vegetáriánusok számára is csemege lehet - kevés vendéglő étlapján szerepel.
Pedig készíthető belőle leves, előétel, főétel, saláta, köret, sőt desszert is. Máig sokan emlegetik, amikor jó egy évtizeddel ezelőtt Kalla Kálmán spárgafagylaltot készített a Gundelben.
A mesterszakács hangsúlyozta: ilyenkor kell spárgából készült fogásokat kínálni. Mindig azt a zöldséget és gyümölcsöt praktikus nyersanyagnak felhasználni, aminek helyben van szezonja, mert azt nem szükséges messziről ideszállítani és tartósítani – ez ma a globális konyhatrend egyik fő alapelve.
A Budapesti Gazdasági Fõiskola Alma Mater éttermében tartott összejövetelen a fortélyok bemutatását kóstoló követte.
Amint a híres séf a Turizmus Panorámának elmondta, hajdani törzsvendégei ma is felkeresik: több száz kilométert autóznak baráti társaságok, hogy megkóstolják mindig aktuális, friss, helyben termett alapanyagokból készített menüjét.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés