Sikeres pályázat nélkül nem lesz építkezés, nyitva a sörkert

Sikeres pályázat nélkül nem lesz építkezés, nyitva a sörkert - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sikeres pályázat nélkül nem lesz építkezés, nyitva a sörkert

Még ezen a nyáron is lehet sörözni Szegeden, a diákok kedvenc teraszán a Somogyi Béla utcában, mivel a tervezett szálloda építéséhez csak akkor fognak hozzá a tulajdonosok, ha pályázaton támogatást nyernek.
Körtvélyessy Péter mérnök-vállalkozó – aki cégei révén a telek résztulajdonosa – elmondta, januárban adtak be pályázatot uniós forrásra, s hamarosan eldől, kapnak-e támogatást. Anélkül nem térülne meg a befektetés. Eleinte irodaházban gondolkodtak, majd – főleg a válság hatására – módosítottak a terveken. A vendéglátás ugyanis az a terület, amelynek fejlesztéséhez az Unió vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. A hotel legfelső szintjén irodákat is kialakítanának, hogy az eredeti elképzelésektől se távolodjanak el teljesen.
A Somogyi utcai beruházás legalább 2 milliárd forintba kerül. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben vagy októberben kezdődik el a másfél évig tartó építkezés.
A hotelben 55–60 szobát alakítanak ki, négycsillagos minőségben. Lesz parkolója, sétálóudvara, a földszinten üzlet, vendéglő, söröző kap helyet.
Csongrád megyében is felgyorsult a négycsillagos szálláshelyek fejlesztése: Szegeden húsvétkor nyílt meg a felújított, négycsillagos Forrás Hotel. Mórahalmon karácsony előtt adják át a Colosseumot, Vásárhelyen augusztusban nyílik meg a Ginkgo Sas, szintén négycsillagosként. (www.delmagyar.hu)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés