Gazdag kulturális, történelmi és gasztronómiai programcsokorral rukkol ki 2014 első hónapjaiban a spanyol nagykövetség és a Cervantes Intézet.

Szerző: Elek Lenke

Az utóbbi hónapokban sikeressé vált, magyarul is olvasható, kellemes formátumú Őrült Spanyol című hírlevelük olyan eseményekre hívja fel a figyelmet, amelyek a mai Spanyolország és a spanyol nyelvű irodalom, képzőművészet és filmművészet kiemelkedő alkotásait igyekszik megismertetni a magyarokkal.

Elsőként Robert Capa Nemzeti Múzeumbeli kiállítására hívják fel a figyelmet, amelynek spanyol vonatkozásait nem kell külön hangsúlyozni. Olyan spanyol filmalkotásokra, mint például a Vízum a Paradicsomba című, amelyben Lillian Liberman elmeséli Gilberto Bosques mexikói konzul történetét. Bosques a negyvenes évek Franciaországában több ezer spanyol köztársaságpárti és zsidó menekült életét mentette meg.

Lesz koncert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, valamint spanyol nyelvű beszélgetés urbanisztikai problémákról.

San Sebastián minden évben megrendezi az úgynevezett Tamborradát óvárosa utcáin, amely afféle baszk tapas-fesztivál. Ebből az alkalomból a ZiZi Bubbles & Tapas bár is megtartja saját Tamborradaját és válogatást mutat be Baszkföld legjobb falatjaiból.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés