A sörnagyhatalomnak számító Ausztriában újabban különös gondot fordítanak arra, hogy milyen ételhez milyen sör illik.

Forrás: turizmus.com

A pörkölthöz, nokedlivel – amelyet előszeretettel hívnak gulyásnak - más való, mint egy olaszos antipastihoz, más a rántott szelethez vagy a köményes sertéssülthöz, netán a gombás rizottóhoz vagy a tenger gyümölcseihez.

Ehhez persze az szükségeltetik, hogy az éttermekben széles legyen a sörválaszték. Ez azonban még az osztrák vendéglátó-helyek esetében sem mindig jellemző, általában egy adott márkával szerződnek.

A sörbárok esetében más a helyzet: a bécsi Mels Craft Beers and Diner 30 féle csapolt sört és 300 féle üvegest tart. Itt még a desszerthez is találnánk italt. Ahogyan az egyik osztrák kiadvány tanácsolja, a csokoládékrémhez kávés illatú barna sör való, méghozzá Gösser Stiftsbrau, míg az erdei gyümölcsös, porcukorral megszórt süteményhez borostyánszínű Kaltenhausert ajánlanak, amelynek intenzív maláta- és karamellaromája van.

A legújabb trend még a különféle kenyerekhez és sajtokhoz is külön söritallapot kínál.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés