A Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, az Auchan Magyarország Kft. kiemelt támogatásával egy olyan eseménysorozatot indít útjára, amelynek keretében évente kétszer egy-egy Michelin csillagos séf látogat a budapesti szállodába, hogy egyedülálló kulináris élménnyel lepje meg a vendégeket.

A gasztronómiai utazás során a séfek exkluzív főzőiskolák és ötfogásos ínyenc vacsorák keretében mutatják be tudásuk legjavát, amelyek alkalmat adnak országuk gasztronómiájának megismerésére is. Az „haute cuisine”-nek szentelt többfogásos, tematikus vacsorák nem mindennapi, igazán emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtanak a vendégeknek. A főzőiskolák során a Michelin csillagos séfek felfedik titkaikat főzési technikájukról, illetve helyi alapanyagaikról és mellettük állva tanulhatják meg az érdeklődők díjnyertes ételeik elkészítését. Az első alkalommal május 28-a és 30-a között megrendezésre kerülő programsorozat két vendégséfje Alain Caron és Jacques Pourcel.

A francia származású Alain Caron egy igazi jelenség. A gasztronómiával kapcsolatos bármely témában eláraszt bennünket történeteivel, hihetetlen tudásával és híres ismerőseivel a szakmából. Dolgozott több Michelin csillagos étteremben séfként, számtalan szakácskönyvet adott ki, a világ valamennyi híres séfjével készített interjút, dolgozott ételfotósként, főzött tévében és a szakma szinte minden részébe belekóstolt. Rendszeresen utazik szerte a világban és jelenleg a MasterChef televíziós műsor zsűrijében is szerepel Hollandiában.

A Franciaország Languedoc régiójából, Montpellier-ből származó Jacques ikertestvérével, Laurent-nel néhány év alatt a francia gasztronómia legkiemelkedőbb nagyköveteivé váltak. 2010-ben ki is választották őket, hogy képviseljék a francia konyhát a Shanghai-i Világkiállításon 6Sens éttermükkel. Jacques és Laurent Pourcel 1988-ban Olivier Château társukkal együtt létrehozták a Le Jardin des Sens in Montpellier éttermet, amely Michelin csillagot érdemelt ki. 2000-ben egy nemzetközi terjeszkedéshez is csatlakoztak, amelynek köszönhetően a világ legaktívabb séfjeiként vannak számon tartva. Gasztronómiai lábnyomuk olyan helyeken található meg, mint Párizs, Sanghaj, Bangkok, Tokió, Marrakesh, Algír, Bejrút és a világ még számos pontján.

Úgy tűnik, a megfizethető áru gasztrokalandok alkalmasak lesznek arra, hogy a vendégek megtapasztalják a magas konyhaművészetet és nagy népszerűségnek örvendenek majd. Olyannyira, hogy az első alkalomra, a május 28-ai vacsorára, a helyek már elkeltek, de a május 30-án, két időpontban megrendezésre kerülő vacsorára még vannak szabad helyek.  Az exkluzív 5 fogásos vacsorák ára bor párosítással 21 000 Ft/fő, bor nélkül 15 000 Ft/fő. Foglalás és további információ telefonon, a +36 1 235 1230 telefonszámon, vagy emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Képünkön: Alain Caron (balról) és Jacques Pourcel között Jeremy Cayron, a Sofitel Budapest konyhafőnöke.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés