Sajtvilágbajnokság holland győzelemmel

Sajtvilágbajnokság holland győzelemmel - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sajtvilágbajnokság holland győzelemmel

A holland Vermeer diadalmaskodott az idei sajtvilágbajnokságon 2500 vetélytársat utasítva maga mögé. A versenyt kétévente rendezik meg, és a Wisconsin állambeli Madison ad otthont neki. Kezdetben a sajtipar szerény rendezvénye volt csupán, ám már jó ideje több tucat ország nevez be rá, a sajtok száma pedig pár százról 2500-ra emelkedett. Az előző három vb-én svájci termék győzedelmeskedett.

Az idei viadal három napig tartott. A 40 fős nemzetközi zsűri hétfőn kezdte ízlelgetni a 2500 indulóból előre kiválasztott 82 sajtot. Tagjai nem híztak el, mivel mindig kiköpték a "versenyzőket" az alapos ízlelés után. A szerda esti döntőre 16-ra szűkült a mezőny, köztük 7 amerikaira és 5 svájcira. Utóbbiak közül került ki az ezüst- és a bronzérmes sajt: a Kaserei Grundbach és a SO Appenzeller Kase cégek egy-egy terméke.
A holland Vermeer alacsony zsírtartalmú, gouda típusú sajt, gyártója a Fresland Campina nevű cég. A világbajnokságon csak sajtja volt jelen, embere egy sem: a vállalatot ugyanis senki sem képviselte, így aztán annak igazgatója éjjel egykor ébredt a diadalra, amikor a zsűri holland tagja telefonált neki.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés