Idén is a Húsvéti Sajtnapokkal kezdődik a Vidékjáró elnevezésű, egész éves rendezvénysorozat. Április 21-én nemcsak különféle ízesítésű sajtokat lehet majd kóstolni a kapuikat megnyitó kézműves műhelyekben, de a készítés munkafolyamataival is megismerkedhetünk.

Bazsalikomos, kakukkfüves, medvehagymás, diós, köményes, lilahagymás, fokhagymás és számtalan egyéb ízesítésű sajtot kóstolhatnak azok, akik húsvéthétfőn felkeresik a programhoz csatlakozott kézműves sajtműhelyeket. Elsősorban családokra és baráti társaságokra számítanak a gazdák, akik nemcsak kóstoltatnak, hanem a hagyományos sajtkészítés műhelytitkaiba is beavatnak, megmutatva a gazdaságot, az állatokat, a fejést, a feldolgozás során használt eszközöket.

A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. S hogy miben különbözik a kézműves sajt a nagyüzemitől? Alapanyaga valódi, teljes tej, amelyet a szabadban legelésző tehenek, kecskék adnak, tradicionális technológiával készül, nem tartalmaz adalékanyagokat és ízfokozókat, így a végeredmény nemcsak összehasonlíthatatlanul finomabb, hanem egészségesebb is.

Magyarországon jelenleg hiányzik a sajtfogyasztás kultúrája, maguk a vásárlók is kevés sajtféleséget ismernek. A tematikus nap lehetőséget ad arra, hogy a termelők és vásárlók közötti bizalom kialakuljon és megerősödjön. A programhoz csatlakozott helyszínek listája elérhető a http://videkjaro.hu/tematikus-napok címen.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés