Rekordszámú látogatót vonzott a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál

Rekordszámú látogatót vonzott a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Rekordszámú látogatót vonzott a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál

A kiállítók egymillió forintot ajánlottak föl a vörös iszap károsultjainak

Robert De Niro is pálinkázott


Minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a IV. Budavári Pálinka – és Kolbászfesztivál. Idén a négy nap alatt több mint huszonhét ezren látogattak föl a Budai Várba, amely kilencezerrel több, mint a tavalyi létszám.
A fesztiválon még Robert De Niro is tiszteletét tette, aki a legnagyobb inkognitóban kóstolta meg a világhírű hungaricumot. A világsztár a Nobu étterem megnyitója előtt, Andy Vajnával érkezett a rendezvényre, és mint kiderült, a pálinka igencsak elnyerte a tetszését, bár megjegyezte, erős italnak tartja.
A fesztiválon húsz pálinkás stand közel 500 féle párlatát, és hét kolbászkészítő finomságait lehetett megkóstolni.  Ezen túl a vendégnemzet Olaszország grappája és sonkái, valamint ínyenceknek készült pálinkás édességek, továbbá házipálinka készítő berendezések színesítették a fesztivál kínálatát.
Az érdeklődés folyamatos volt, nyitástól zárásig 30-40 méteres sorok álltak a bejáratnál, hogy bejussanak a Hunyadi udvarba, ahol a gasztronómiai élvezeteken túl két színpad változatos zenei kínálata fokozta a hangulatot. A pálinkások és kolbászosok által kínált portékák a rendezvény végére teljesen kifogytak, amely egyértelműen mutatja a fesztivál sikerét. A kiállítók gondoltak a vörös iszap károsultjaira is, akiknek a fesztivál végén közösen egy millió forintot ajánlottak föl.

Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés