Halra magyar!

Halra magyar! - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Halra magyar!

Péntektől 40 százalékkal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket októberben és novemberben a Minden Péntek Halpéntek elnevezésű akcióhoz csatlakozó éttermekben.

A Halra Magyar, Halra Bor! mozgalmat ez év augusztusában indították el azzal a céllal, hogy az emberek minél több, az egészséges táplálkozást jelentő magyar halat fogyasszanak - közölte Somorai László, a szervező Aranyponty Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel. Ehhez kapcsolódva, az éttermek közötti halételfőző-verseny mellett októberben és novemberben 40 százalékkal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket a programban részt vevő éttermekben. A kérdőívet kitöltő, kedvezménnyel étkező vendégek között havonta 2-fős halvacsorát, horgászati lehetőséget Rétimajorban, valamint bort, pólókat, kötényeket, partedliket sorsolnak ki.
Míg Japánban az emberek évi 70-80 kilogramm különböző, nagyrészt tengeri halat esznek, addig Magyarországon személyenként mindössze 3 kilogramm halat fogyasztunk, azt is leginkább karácsonykor. A reformhadjárat nem titkolt célja tehát a hal "visszacsempészése" a magyar tányérokra.
A mozgalomhoz a www.halramagyar.hu honlapon lévő jelentkezési űrlap kitöltésével, visszaküldésével csatlakozhatnak az érdeklődők.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés