III. Országos Borkirálynő Választás Tarcalon

III. Országos Borkirálynő Választás Tarcalon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

III. Országos Borkirálynő Választás Tarcalon

2010-ben harmadik alkalommal választják meg a hazai borvidékek (borutak, borlovagrendek, hegyközségek) együttműködésével Magyarország Borkirálynőjét.
A választás döntőjére, illetve a koronázási ceremóniára immár hagyományosan a világörökségi Tokaji Borvidék egyik kiváló pincészetekkel büszkélkedhető településén, Tarcalon kerül sor augusztus 20-21-én.
Magyarország Borkirálynője egy éven keresztül a magyar bor arca itthon és külföldön egyaránt,  szakmai kiállításokon, média megjelenésekben képviseli a magyar borkultúrát, a borászokat, borokat és borvidékeket. A rangos versenyben a hazai borvidékeken 2009. augusztus 20-a után megválasztott borkirálynők vehetnek részt. A választáson a szépség és fiatalság mellett az idegennyelv-tudás, a magyar borok, a gasztronómia, a hazai kultúra, irodalom és a történelem ismerete is fontos szempont. Ezek alapján a tavaszi előselejtezők során kilenc versenyző került a döntőbe, akik azóta írásos feladatokban mérték össze a tudásukat, hogy aztán Tarcalon a gyakorlati felkészültségükről is bizonyságot tegyenek.
További információk: www.tokaj-turizmus.hu.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés