Az egyik legkedveltebb bécsi étterem sikere legalábbis ezt jósolja. Sokan kételkedtek abban, hogy a Bio-Wirtin képes lesz-e minden nap kizárólag bio nyersanyagokból készült fogásokkal szerepelni az étlapon, de nem a kételkedőknek lett igazuk.

Forrás: turizmus.com

Olyannyira, hogy már egy delikátesz üzletet is nyitott Christina Rojik az étterem mellett.

Az étterem vendégei ugyanis gyakran kérték a tulajdonost, hogy vásárolhassanak az alapanyagokból és azokat hazavihessék. Christina semmit nem tűr meg a vendéglőben és az üzletben, ami nem bio, és ez vonatkozik a borokra és más italfélékre is.

Ausztriában számos, kizárólag bio, vagy más néven organikus élelmiszert árusító üzlet működik, már évek óta. Az még nem jellemző, hogy a patinás Annagasse-hez hasonló környezetben kínáljanak, garantáltan ellenőrzött körülmények között termelt zöldségeket, gyümölcsöket, péntekenként pedig friss húsokat és halféléket, amelyek nem utaztak mélyhűtött állapotban, ezer kilométereket. A különleges alapanyagokból készült lisztfélék választéka is igen széles, a kókusztól a gesztenyéig, akárcsak az olajoké.

A hegyi sajtok, házi lekvárok, mangalicaszalámik mellett a helyben turmixolt zöldséglevek is igen népszerűek, akárcsak a vegetáriánusoknak szóló elvihető ételek. Nap, mint nap sütnek   diétára kényszerülőknek is alkalmas desszerteket, különösen a liszt nélkül készült mandulás csokoládétorta és almás pite kedvelt. Újabban a biokenyeret is helyben süti Christina, amely még aznap el is fogy.




 

 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés