Az osztrák Graz nem véletlenül kapta meg a kitüntető „Ausztria ínyencfővárosa" címet. A Graz Tourismus irodájában egész évben rendelhető a grazi piknikkosár, a városba érkezőket sörséták és kulináris városnézések várják.

Forrás: turizmus.com

A gasztroturisták Grazban jó helyen járnak, zamatos fehérborok, a híres tökmagolaj, ropogós zöldségek és friss gyümölcsök szolgálnak alapul a regionális alapokon nyugvó, és a nemzetközi áramlatokat integráló gasztronómiához.

Az egyedi ízeket azonban nem csak az éttermekben lehet élvezni. A város egyedi szolgáltatása a stájer specialitásokkal megtöltött piknikkosár, hogy az üdülővendégek ott állhassanak meg falatozni, ahol kedvük támad. A kosarat legalább egy nappal előre kell megrendelni a Graz Tourismus információs irodájánál.

2015. március 21. és október 25. között, szombatonként és vasárnaponként kulináris városnézésre csábítják az ide érkezőket, finom ételekkel, borokkal, kávéval és az azokhoz kapcsolódó szórakoztató anekdotákkal. A négyállomásos programok 10.30-kor indulnak, időtartamuk 3-4 óra. Júniustól új túra is indul Lendviertelben szerdánként, este 18.30-tól, német és angol nyelven. 2015. május 1. és október 30. között sörtúrára is indulhatunk, a program péntekenként 17 órakor indul a Graz TourismusInformation elől, időtartama szintén 3-4 óra. Mindhárom program előzetes regisztrációhoz kötött, bővebb információk itt érhetők el. www.genusshauptstadt.at

A 2015. augusztus 15-én megtartott „Hosszú asztal" rendezvény idén is ízletes finomságokat ígér a vendégeknek.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés