Nobu: nem a turistáknak, a helyieknek főzök

Nobu: nem a turistáknak, a helyieknek főzök - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Nobu: nem a turistáknak, a helyieknek főzök

Nobuyuki Matsuhisa, a Nobu-lánc névadó séfje ugyan saját bevallása szerint nem üldözi a csillagokat, és számára sokkal fontosabb a vendégek mosolya, az elismerések azonban rendre megtalálják őt és éttermeit egyaránt.
Első vállalkozása, a Beverly Hills-i Matsuhisa bekerült a világ tíz legjobb étterme közé, a Nobu első tagja pedig azonnal a legjobb új étterem lett az USA-ban. A lánc több tagját – a londoni, a Berkeley St., a Las Vegas –it, illetve a Matshuhisát – Michelin-csillaggal is jutalmazták, Nobut pedig a James Beard Alapítvány többször is Kiemelkedő Séf címmel díjazta, a tavalyi Madrid Fusion-ön pedig bekerült az évtized legbefolyásosabb séfjei közé.
A Kempinski Hotel Corvinusban szeptember első hetében nyíló Noburól szerkesztőségünknek elmondta: saját remekműve, a fekete tőkehal miso-ban mindenképpen rajta lesz a budapesti étlapon, de a helyhez igazodva libamáj-specialitások is kóstolhatók majd nála, és nem tartja kizártnak a magyaros inspirációt sem. Az alapanyag-beszerzéstől nem fél, egyrészt, mivel a hazai piacok kínálata is sokat változott az elmúlt évtizedben, másrészt, jól bejáratott forrásaitól repülővel néhány óra alatt ideérnek a speciális hozzávalók vagy éppen a friss halak.
A budapesti egységbe a kulcspozíciókra a régóta nála dolgozó, tapasztalt szakemberek érkeznek, ők toborozták és tréningezik a helyi személyzetet, de maga Nobu is gyakran látogat majd a Kempinskibe a bevezető időszakban.
A magyar borokat szeretné alaposabban megismerni és mindenképpen felveszi őket a borlapra, majd a későbbiekben pedig többi éttermében is szerepeltetni fogja a legjobbakat.
A célközönségről szólva azonban a sztárséf leszögezte: mindenképpen a helyi lakosokra számít, hiszen csak a turisták kedvéért nem nyitna Budapesten éttermet.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés