XXV. NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL

XXV. NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

🐟️ Kedves Fesztiválozók! 🐟️ Tisztelt Hölgyeim és Uraim! 🐟️

2022. szeptember 2 – 3 - 4.

Péntek – Szombat - Vasárnap

XXV. NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL

S z e g e d

Két év után ismét útra kelnek az óriás bográcsok és elfoglalják helyüket a múzeum előtti Vízi bástyán.

A tiszai halászlé ünnepe a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre.

 

XXV. NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL

2022. szeptember 2. péntek, szeptember 3. szombat és szeptember 4. vasárnap

A Tisza szegedi rakpartja ismételten halászcsárdák és kézművesek, borászok és sörfőzők, fesztivál látogatók találkozóhelyévé válik.

Az újszegedi Partfürdőn szeptember 3.-án a halfőzők mérik össze tudásukat és mindenki saját maga készíti el bográcsban az általa féltve őrzött receptúra szerint a halászlevet.

🐟️ 🐟️ 🐟️

2 – 3 – 4 September 2022

Friday – Saturday - Sunday

International Tisza Fish Festival 2022 – 25th edition

Szeged - Hungary

After a two years break, the giant cauldrons, usually placed at the parking lot of our restaurant, will be moved to the remains of the former water bastion on the bank of River Tisza, in front of the Móra Ferenc Museum. According to the tradition, the celebration of the Tisza (Szeged) fish soup will be organized on the first weekend of September.

INTERNATIONAL TISZA FISH FESTIVAL

From 2 September 2022 to 4 September 2022, the quay of Szeged will be the host of a meeting place to fisherman inns, craftsperson’s, wineries, breweries and visitors.

Besides the Újszegedi Partfürdő will be an important venue of the event as the traditional fish soup making competition will take place there on the 3rd of September. During the event, the participants use their treasured recipe to make a fish soup in their cauldrons.

This event is more than a competition is a concentration of flavors, smells, friendship and the joy of meeting.

🐟️ 🐟️ 🐟️

Helyszínek és elérhetőségek, információk:

Fesztiválhelyszín: 2022 szeptember 2 - 3 - 4. (péntek – vasárnap) Szeged, Huszár Mátyás rakpart

Halfőző verseny helyszíne: 2022. szeptember 3. (szombat) Szeged, Újszegedi Partfürdő és Camping

Weboldal: www.halfesztival.hu 

Telefonszám: +36 62 555-960

Programinformáció: +36 30 373-2855

 

{flickr set=72157677262983011}

Összefoglaló a 2019. évi Halfesztiválról:

Szeptember első hétvégéjén huszonharmadik alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden. Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének. Az egyre gyarapodó méretét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy már nemcsak a Tisza belvárosi partja, de az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. Az igazi közösségi piknik hangulatban, kedélyes küzdelem zajlik a halfőzők között, amely az odalátogatóknak is érdekes, tartalmas szórakozást nyújt.

A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal.

A szegedi halászléről szól itt minden, s ezzel együtt a szögediségről, hagyományos gasztronómiai és kulturális értékeinkről, közösségépítésről és kulturált szórakozásról, betöltve azt a szerepet, amit vállal a fesztivál, nevezetesen hogy az ízletességéről híres Szegedi Halászlé főzési hagyományait tovább örökítse és a halat, mint egészséges ételt népszerűsítse.

Nemcsak a hagyományos ízek, de a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát.

A szegedi nyárutó leghangulatosabb fesztiválja mindenkinek szól és mindenkit vár szeretettel a Tisza partjára szeptember 6-8. között, a kiváló ízek mellé színes, színvonalas szórakoztató programokkal a Huszár Mátyás rakparti nagyszínpadon és a Fesztivál más helyszínein is.

Összefoglaló a 2017-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

 

Összefoglaló a 2016-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

 

Összefoglaló a 2015-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

 

Összefoglaló a 2014-es Nemzetközi Tiszai Halfesztiválról:

 

Mentés

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés