Budapest Borfesztivál

Budapest Borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

31. Budapest Borfesztivál – ahol ott kell lenni - 30 év távlatából sokunk számára már-már természetessé vált, hogy a nyártól méltó módon, egy felejthetetlen parti keretében búcsúzzunk. Nincs is erre jobb alkalom, mint a pazar díszletek között megrendezett Budapest Borfesztivál, mely 2022. szeptember 8-11. között számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget.

 Budapest Borfesztivál

A Budavári Palota udvarainak rekonstrukciója újabb szakaszhoz érkezett, így a vendégek ismét birtokba vehetik a Borfesztivál eredeti területét a megújult Halászó gyerekek udvarral, Savoyai terasszal és a Csikós udvarra vezető, újraépített rámpával együtt.

A régi és az újjászületett területeken a programok, a bor és gasztronómiai kínálat is különösen exkluzívnak ígérkezik. Soha ennyi nemzetközi márka nem jelent még meg, mint idén. Az itthon forgalmazott champagne-ok szinte teljes szortimentje kóstolható lesz, crémant-ok, cava-k és a hazai pezsgőmárkák nemes versengése mind a látogatók kegyeit keresik majd. Idén debütál a Chef Market Gourmet Udvar, ahol a hazai vendéglátás emblematikus éttermeinek séfjei személyes jelenlétük mellett a Borfesztivál közönségének frissen készített és a borkóstolást is jól kiszolgáló ételkülönlegességekkel kedveskednek. Egy régi álom válik valóra, hiszen díszvendégként az Egyesült Államokat üdvözölhetjük, Kaliforniából, Washington államból és Oregonból érkeznek fantasztikus borok, melyekhez klasszikus amerikai ételeket is kóstolhatunk. A már megszokott szakmai programok célja továbbra is a borkedvelők tudásának mélyítése könnyed, szórakoztató formában: személyesen is megismerhetjük a VinAgora Nemzetközi Borverseny kevésbé ismert díjazott borászatait, felkutathatjuk a fesztiválon debütáló friss-ropogós pezsgőket, borokat, felfedezhetjük a magasan jegyzett nemzetközi megmérettetéseken kimagaslóan szerepelő termékeket, és játékosan tanulhatunk ízekről-illatokról a Nébih Borkvíz Bár sátrában, hozzáértő kollégák közreműködésével. A Borfesztivál két színpada több, mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a zenei étlap kínálatán. Fellép többek között a Tárkány Művek, a Los Orangutanes, Sena Dagadub és a Canarro is. A gasztronómia képviselői idén sem hagyják otthon kifinomult ízlésüket, hiszen a Borfesztivál eleganciája megköveteli a különleges gourmet falatok jelenlétét a hagyományos fesztivál ételek kínálata mellett.
Újdonság, hogy a korábbiaknál nagyobb számú, kényelmes ülőhely régi látogatói igényt elégít ki, és az időszakonként már kicsit kényelmetlen zsúfoltság is garantáltan megszűnik majd a konkrét napra váltandó belépőjegyek bevezetésével.

Nincs más hátra, mint tollat ragadni, és nagy piros betűkkel beírni a naptárba: „Borfesztivál a barátokkal szeptember 8-11. között a Budavári Palotában!”

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: https://www.programturizmus.hu/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés