A tavalyi nagy sikeren felbuzdulva, idén még több település jelentkezett a május 23-án induló Nemzeti Bor Maratonra, amely az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvénye.

Forrás: turizmus.com

A sport és a bor összehoz – hangzott el többször a csütörtöki sajtótájékoztatón. Az év egyik legnagyobb országos közösségi rendezvényévé nőtte ki magát a Nemzeti Bor Maraton, amely ma már nemcsak a futásról és a borról szól, hanem a projektben résztvevő 22 borvidék és 102 rajt-cél település bemutatkozásáról, és a helyi termékek népszerűsítéséről.

A cél egy olyan, Európában egyedülálló, önmagában is kiemelt turisztikai vonzerőt jelentő programsorozat létrehozása, amely a magyar sport és a magyar borászat tradícióira alapozva új közösségi élményműfajt teremt. A támogatók között van idén már a Magyar Turizmus Zrt. is.

Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, valamint minisztériumok, céges szponzorok és szakmai partnerek egész sora állt a rendezvény mellé. Hozzájuk csatlakoztak a hazai leghíresebb borászok: Tiffán Ede és Koch Csaba a Nemzeti Bor Maraton nagykövetei; Bock József, Gere Attila és Sike Tamás a rendezvény védnökei - tudtuk meg Balla Attila programigazgatótól.

Ha számokban szeretnénk kifejezni, akkor a 11 nap alatt 2573 kilométert tesznek meg a    futók, kisebb-nagyobb távokon, majdnem 400 településen „átfutva".

A Bor Maratonhoz időközben több boros szakmai verseny is csatlakozott, előtérbe helyezve a minőségi borok kiválogatását és népszerűsítését. Az érintett településeken pedig a maraton napjai afféle helyi népünnepéllyé lépnek elő, számos kísérő rendezvénnyel.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés