Április 7-én, csütörtökön indul az ország Nagy Bor Tesztje. A korábbi felmérések azt mutatják, hogy a borfogyasztási szokások gyorsan változnak, a borkultúra javul, de sok teendője van még a szakmának és a kereskedelemnek.

Forrás: turizmus.com

Országos online bortesztet indít a Winelovers, a hazai boros rendezvények szervezője. A cég 2011 és 2014 között háromszor mérte fel a magyarok borvásárlási szokásait, és a rendezvények kapcsán is készített kutatást. Kiderült, hogy a borfogyasztási szokások meglepően gyorsan változnak. A 2000-es években villámgyorsan futott fel a rozék és a fröccs népszerűsége, míg a vörösöknél fokozatosan erősödik a minőségi szárazak fogyasztása. a félszáraz és annál is édesebb borok rovására.

A jövőben a Nagy Bor Teszt évente elkészül, így az eredmények később összehasonlíthatók lesznek egymással, ahogyan a korábbi évek adatai már most is viszonyítási pontot jelentenek.

Az idei tesztet a korábbi tapasztalatok alapján alakították át, így elmondható, hogy a témában még soha nem készült olyan átfogó, a változásokat is elemző körkép, mint a mostani. Több szakmai cég összefogása az eredmények széles körben történő közzétételét is segíti, így a borászok és más piaci szereplők első kézből értesülhetnek a vásárlói szokásokról, igényekről.

A kérdőív kitölthető a http://nagyborteszt.hu/ oldalon.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés