A legújabb fagylalttrendről számol be – csábító édes fotóival – a Gelato News. Eszerint az amerikai büféreggelik tipikus süteményei lesznek a legkedveltebb fagylaltízek: a minipalacsinta, a brownie, az áfonyás muffin vagy a színes cukorral megszórt fánkocska.

Forrás: turizmus.com

Ezen ízek illúzióit természetesen aromák adják. A másik kedvelt irányzat az emeletes, vagy ha úgy tetszik, rétegzett, csíkos fagylalt, amely elüt a magasra felpúpozott és agyondíszített trendtől. Amiben szinte mindegyik gyártó egyetért: soha annyi vegán és laktóz, valamint gluténmentes ízt nem kínáltak, mint manapság. Ennek oka, hogy nemcsak az összetevőkre érzékenyek fogyasztják ezeket, mert sokan úgy vélik, hogy ezek egészségesebb és kalóriaszegényebb édességek, viszont ez csak önámítás.

A kész alapanyagok, ízesítők, aromák és szirupok használata megállíthatatlannak tűnik, a kézműves fagylaltozók egy része is ezt alkalmazza, legfeljebb nem vallja be – állítják a szakemberek.

A „sima” alapfagylaltok legkedveltebb édes mártásai manapság a rebarbara szósz és az édes balzsamecet.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés