Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2016-os díjazottait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2016-os díjazottait - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2016-os díjazottait

Bortermelő, kereskedő, vendéglátó, oktató és borszakíró kategóriában idén harmadik alkalommal adományozott Par Excellence díjat a Magyar Sommelier Szövetség.

 Forrás: MTI

A Par Excellence díjat olyan szakemberek kaphatják, akik kiemelkedő tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a vendéglátó munka megbecsültségének növeléséhez, valamint a szakavatott és széleskörű ismeretterjesztéshez – közölte a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz). A jelöltek névsora a tagság szavazatai révén állt össze, majd a végső döntést a Masosz elnöksége hozta meg.

Termelő kategóriában Kovács Nimród, a nevével fémjelzett egri borászat tulajdonosa és vezetője kapta meg az elismerést. Kovács Nimród az Egyesült Államokban szerzett diplomát, majd évtizedekig a marketing- és kábeltelevíziós szektorban dolgozott vezetőként. Hét éve vett át egy egri borászatot, amelyben komoly változásokat hajtott végre, kiváló szőlőfajták legjobb klónjait telepítették a 30 hektáros egri és noszvaji ültetvényeken. Borai az utóbbi időben rendre sikeresen szerepelnek rangos nemzetközi versenyeken – áll a méltatásban.

Kereskedő kategóriában Tálos Attila, a Bortársaság vezetője érdemelte ki a díjat. Tálos Attila társalapítója a két évtizede folyamatosan bővülő Bortársaságnak, amely jelenleg mintegy 190 hazai és külföldi termelő különféle borait értékesíti 20 fővárosi és vidéki üzletében, a fővárosban és vidéken. A cég éves forgalma mintegy 6,5 milliárd forint.

Vendéglátó kategóriában Bíró Lajos részesült az elismerésben, aki öt évtizedes pályafutással büszkélkedhet. Jelenleg négy fővárosi vendéglátó egység, köztük a Bock Bisztró vezetője. Számos szakmai szervezet, többek között a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület tagja, elnyerte a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet és a Gundel Károly-életműdíjat is.

Oktató kategóriában a díjazott Mészáros Gabriella, aki a negyedszázada működő budapesti Borkollégium igazgatója; a képzési központ tíz éve – hazánkban elsőként – nemzetközi akkreditációt nyert a londoni Wine and Spirit Education Trust nemzetközi hálózatában. Nemzetközi borakadémikus, az Országos Borszakértő Bizottság tagja.

Szakíró kategóriában Cseh Gábor lett a díjazott, aki három évtizede kezdte kutatói pályafutását. Németországban doktorált, majd Kecskeméten főiskolai oktatói tevékenységet is folytatott; hosszabb időt töltött borkereskedelemmel és bormarketinggel. Szakmai lapok folyamatosan közlik írásait, valamint közreműködött amerikai borászati szakkönyvek magyar kiadásainak megjelentetésében.

A Par Excellence díjjal járó kisplasztika ünnepélyes átadását február 18-án, a KávéBár Bazár elnevezésű rendezvényen tartják meg, a Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének keretében.

 

Mentés

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés