Az MT Zrt. a hagyományos magyarországi nevezetességek mellett az újszerű programokra, illetve látványosságokra is igyekszik felhívni a külföldi újságírók figyelmét.

A tanulmányutak programjába olyan elemek kerültek, mint hazánk csúcsgasztronómiájának felfedezése prémium éttermekben, és a fiatalabb korosztály számára vonzó szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek (kortárs zenei programok, romkocsmák, design-túrák). A 2013 októberében szervezett különleges tanulmányúttal is hazánk egyedi és versenyképes gasztronómiai értékeire hívta fel a meghívott külföldi újságírók figyelmét az MT Zrt. Ezen vett részt Sudeshna Ghosh, az Öböl-menti országokban megjelenő BBC Good Food Middle East szerkesztője is, akivel a Magyar Turizmus Zrt. régóta jó szakmai kapcsolatot ápol.

A lap márciusi számában egy háromoldalas cikk jelent meg, melyben az újságíró igen részletesen mutatja be a magyar konyhát és a tanulmányúton felkeresett éttermeket. Az írásban kitér az ország történelmét meghatározó pontokra, a hazai gasztronómiában uralkodó ízekre, illetve a budapesti éttermek világának fejlődéstörténetére. Bemutatja a tanulmányút során felkeresett éttermeket (pl.: Pierrot, Bock Bisztró, Onyx) és cukrászdákat (pl.: Gerbeaud, Rózsavölgyi Csokoládé) továbbá kimondottan pozitívan nyilatkozik a Tokaji borvidéken tett látogatásáról is.

A BBC Good Food a világ egyik legnagyobb gasztromagazinja, receptekkel, látványos fotókkal és érdekes írásokkal. Az Öböl-menti országokban megjelenő kiadást 12.500 példányban terjesztik havonta.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés