Tokaji, villányi, szekszárdi, egri, balatonboglári, hajós-bajai borok, valamint az Etyek-Budai borvidék pezsgői képviselik hazánkat az ígéretes ázsiai piacot megcélzó ProWine China borászati szakkiállításon november 12. és 14. között.

A világ legjelentősebb borászati és szeszesital szakkiállításának ázsiai testvérrendezvénye a térség borkereskedőit, importőreit, vendéglátó-ipari beszerzőit, valamint borokkal és borászattal foglalkozó egyéb szakembereit célozza meg. A kiállítást idén is a SNIEC központban, az FHC China-val, az ország legjelentősebb nemzetközi élelmiszer-ipari vásárával egy időben rendezik meg. A növekvő érdeklődést jól jelzi, hogy a tavalyi rendezvényhez képest mintegy 14 százalékkal növekedett a kiállítók száma, s az igényeknek megfelelően kb. 50 százalékkal bővítették a szakkiállítás területét.

Az eseményt nemcsak a számos elismert kiállító jelenléte, hanem színvonalas kísérőeseményei és szakmai kurzusai is vonzóvá teszik. Kóstolhatóak lesznek például a Mundus Vini nemzetközi borverseny 2014. évben díjnyertes tételei. A rendezvény második napján ProWine in the City néven szerveznek exkluzív estet a város egyik csúcskategóriás szállodájában, ahol a nemzetközi kóstolózónában a kiállítók borai közül választott 150 tételt kóstolhatnak a résztvevők számos ételkülönlegességgel együtt.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága 84 négyzetméteres területen 8 kiállítót vonultat fel, valamint további 12 magyar borkiválóságot is bemutat standjának kóstolózónájában. A rendezvény mindhárom napján szemináriumot tartanak a ProWine China Forum keretében: vörös- és fehérborainkról Fongyee Walker MW-, WSET-diplomás borbíráló, pezsgőinkről Thomas Chung, az italok témájában Kína-szerte híres oktató tart előadást. A kóstoltatott borok kiválasztása és a stand kóstolózónájának kialakítása a Földművelésügyi Minisztériummal szorosan együttműködve valósult meg. A szakmai eseményen részt vesz Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és delegációja is.

A 2013-as vásáron a magyar borok osztatlan sikert arattak. Kívánatos borexport választékunk bővítése is, amely eddig a vörösborokra koncentrálódott, de tekintettel a módosabb rétegek kialakulására (e tendencia különösen érvényes Sanghaj térségére), a delikátesz borok felé is nyitni kell – írja a Magyar Turizmus Zrt. közleményében.

Kína jelenleg a világ ötödik legnagyobb borfogyasztó országa, kereslete óriásit nőtt az utóbbi húsz évben. Bár a kínaiak által fogyasztott borok 80 százalékban belföldről származnak, rohamléptekben növekszik az import is. Iparági előrejelzések szerint ez a trend a jövőben is fennmarad, így az évtized közepére az Egyesült Királyság után Kína lehet a világ második legnagyobb borimportőre.

A magyar közösségi standon megjelenő kiállítók: Balatonboglári Borgazdaság, Csányi Pincészet, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Holdvölgy Borászat, Konyári Pince, Sümegi és Fiai Pince, Bognár-Vin, Thummerer Pince, Törley Pezsgőpincészet.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés