Magyar borok és világörökségek prezentációja Ausztriában
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete Magyarország bécsi nagykövetségével együttműködve exkluzív adventi borvacsorára és borbemutatóra invitálta a képviselet szakmai és üzleti partnereit, amelynek során a Pannonhalmi Főapátság pincészetének és a Tokaji Patricius Borháznak prémium borai kerültek terítékre. Az osztrák gazdasági- és politikai élet szereplői, a turisztikai szakma és a kereskedőházak képviselői számára a magyar nagykövetség márványtermében tartott rendezvényt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is megtisztelte jelenlétével. Köszöntőjében a borok kulturális közvetítő szerepének fontosságát hangsúlyozta. A közel 80 fős, egész estés borbemutatót a magyar külképviseletek egy sorozat első állomásának szánták: céljuk, hogy további tematikus borbemutatók segítségével ismertessék meg a magyar borokat Ausztriában. A Magyar Országgyűlés 2012-es évet a világörökségek évének nyilvánította, így a december 13-i adventi borbemutató ennek jegyében zajlott. Szakavatott sommelier-ek a két világörökségi helyszín, Pannonhalma és Tokaj zászlós borait vonultatták fel. (St Martinus 2012, Hemina 2011, Infusio 2009, Katinka Late Harvest, 5 puttonyos aszú 2002). A diplomáciai képviseleten a borvacsora ideje alatt megtekinthető volt Révész Antal grafikusművész hazai világörökségi helyszíneket ábrázoló rézkarcainak tárlata.
A bécsi adventi borkóstoló része annak a stratégiának, amely a szakmai összefogás mellett a hazai agrártermékek és a gasztronómia népszerűsítésével segíti a magyar termékek értékesítés-ösztönzését az osztrák piacon. Következő lépésként az ausztriai SPAR áruházláncban lesznek magyar napok, illetve jövő májusban a felső-ausztriai Linzben kerül sor nagyszabású magyar hétre mintegy 100 borász és kézműves termékek gyártóinak részvételével. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés