Roadshow-n mutatják be a magyar bor márkakoncepciót

Roadshow-n mutatják be a magyar bor márkakoncepciót - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Roadshow-n mutatják be a magyar bor márkakoncepciótA Magyar Turisztikai Ügynökség által indított országos roadshow célja, hogy a magyar borágazatban dolgozó szakembereknek bemutassák a magyar bor új márkakoncepcióját.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai szervezetekkel együttműködve idén márciusban hozta létre a magyar bor új márkakoncepcióját.

Az egységes, „Magyar bor – Személyesen” üzenetrendszert és a nyáron induló bor.hu egységes borászati webportált az MTÜ országos előadássorozat keretében személyesen népszerűsíti a szakma körében, amelynek első állomását Budapesten rendezték meg egy exkluzív workshop kíséretében.

Németh Anna, az MTÜ vezérigazgató-helyettese előadásában felidézte: a magyar bor új márkakoncepciójának megalkotásába bevonták az ágazatot képviselő Hegyközségek Nemzeti Tanácsát (HNT), az Agrárminisztériumot, a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint meghatározó gasztronómiai szervezeteket.

„Egy olyan rendszer jött most létre, melyre az ágazatban mindannyian bizalommal tekintünk, hiszen mindenki a sajátjának érezheti és minden bort készítő emberről is szól. A hazai borágazat helyzetének javítása és fenntartható növekedésének érdekében az MTÜ víziója az volt, hogy a magyar bor egyedi és megkülönböztethető kategóriává váljon, értéke növekedjen és általa erősödjön az országmárka” – mondta a vezérigazgató-helyettes köszöntőjében.

Az idén létrejött új bormárka képviseli a magyar borkultúra változatosságát, és egységbe szervezi a magyar bor kommunikációját, hogy mind a belföldi, mind a külföldi fogyasztók számára megismerhetővé váljanak a magyar bor és a borászatok értékei, és ezek által is még több embert a magyarországi borvidékek felfedezésére inspiráljon. A „Magyar bor – Személyesen” koncepciót először 2019. március 1-jén ismerhette meg a hazai szakmai közönség, a nemzetközi porondon pedig a világ legnagyobb borvásárán, a ProWein Düsseldorf kiállításon debütált első alkalommal az új bormárka mentén felépített magyar stand.

„A most indult országos bor roadshow célja, hogy a teljes magyar borágazatban dolgozó szakembereket elérjük és személyesen bemutassuk nekik a márkakoncepciót­” – mondta el Gál Zsombor, az MTÜ bormarketing részlegének szakértője. Hozzátette, hogy a budapesti állomáson borászati és gasztronómiai szakemberek, újságírók, az ágazatért felelős szakpolitikusok körében népszerűsítik a bormárkát.

A nyár folyamán további öt borrégióba viszik el a rendezvénysorozatot, hogy a helyi termelők, gasztro- és turisztikai szakemberek is közelebbről, személyesen is megismerjék a marketingkoncepciót.

Gál Zsombor és Ipacs Géza arculattervező előadásában ismertette, hogy a logó koncepciójának fókuszában a személyesség üzenete áll – a magyar bor egyenlő a mindenkori magyar borásszal, így a kommunikációban is elsősorban a borászok jelennek majd meg. 

Az MTÜ feladata marketingkommunikációs eszközökkel támogatni Magyarország pozíciójának megerősítését a világ bortérképén és megmutatni, hogy a magyar borok világszínvonalúak, csúcsminőséget képviselnek.

A koncepciót támogatja majd a nyáron induló www.bor.hu is, amelyre májusban elindult a hazai borászok regisztrációja. Az oldal kiemelt feladata lesz, hogy a borturistáknak, érdeklődőknek egy szakmailag 100%-ban lektorált felületet biztosítson, amin keresztül tiszta képet kaphatnak a magyar borról, borvidékeinkről, borászatainkról. A weboldal része lesz egy intelligens borászatkereső is, ahol a fogyasztó a preferenciái alapján meg tudja találni a számára megfelelő helyszíneket, termelőket, továbbá elérhető lesz egy, a magyar bort bemutató tartalom is, amely a szőlőfajtákat, bortípusokat, borvidékeinket mutatja be. A rendezvényen sor került egy kerekasztal beszélgetésre is, neves borászok, borászati képviselők (Pászti-Nagy Dóra, Balassa István, Barta Károly, Gilvesy Robert, ifj. Heimann Zoltán, Linzer Sámuel) társaságában, továbbá előadást tartott Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület elnöke, végül egy kóstolón vehettek részt a meghívottak „Made in Hungary” címmel.

Forrás: https://turizmus.com

Pin It
Tags:
©2022 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés